Externe

Bloggerul militar rus Andrei Morozov s-a sinucis

Andrei „Murz” Morozov, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri militari ai Rusiei, s-a sinucis după ce a vorbit despre pierderile înregistrate de armata rusă în timpul bătăliei pentru Avdiivka, relatează MediaZona și alte site-uri de știri din Rusia și Ucraina.

Morozov, care servea în forțele armate ruse, administra canalul de Telegram numit „Ne scriu din Ioannina”, unde oferea actualizări constante despre evoluțiile de pe front. El a publicat un bilet de adio pe canal, acuzând persecuția „prostituatelor politice conduse de Vladimir Soloviov”, o referință la cunoscutul prezentator TV și propagandist rus de la Moscova.

 

„Dușmanii mei nu vin să lupte corp la corp, mă atacă cu mâinile altcuiva”, acuză el în scrisoare.

Bloggerul militar a publicat pe 18 februarie, aceeași zi în care armata rusă anunța că a preluat controlul „total” asupra orașului Avdiivka din regiunea Donețk, un bilanț asupra pierderilor pe care Rusia le-ar fi suferit aici, susținând că acestea se ridică la 16.000 de militari.

 

Postarea sa a stârnit numeroase discuții în rândul comunității de bloggeri militari ai Rusiei, care au sute de mii de urmăritori pe Telegram, iar „Murz” a fost criticat dur de unii dintre propagandiștii de la Moscova.

MediaZona notează că pasajul din scrisoare privind „prostituatele” lui Soloviov pare să fie o referință la una dintre emisiunile „Soloviov LIVE” în care Morozov a fost atacat de propagandiștii Yulia Vityazeva și Armen Gasparyan.

Morozov a șters postarea două zile mai târziu, notând în scrisoarea sa de adio că a fost forțat să facă acest lucru.

 

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: