Justiție

Bogdan Olteanu merge la închisoare pentru cinci ani

Bogdan Olteanu a primit sentinta finala chiar in ziua in care implineste varsta de 49 de ani. El a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare.

Bogdan Olteanu s-a nascut pe 29 octombrie 1971. Pe 29 octombrie 2020, judecatorii de la Curtea de Apel au decis sa il condamne definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare ca a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

 Bogdan Olteanu a fost trimis in judecata in 18 octombrie 2016, pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca in 2008, cand era presedinte al Camerei Deputatilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro si sprijin electoral constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul interventiilor la premierul de la acea data, Calin Popescu Tariceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Banii de la Sorin Ovidiu Vintu ar fi ajuns printr-un intermediar la Bogdan Olteanu, fiind dati in biroul acestuia din PNL, au aratat procurorii in rechizitoriu.

Transferul banilor ceruti de Bogdan Olteanu ar fi fost facut dintr-un cont bancar deschis in Cipru si intr-unul din Bulgaria, deschis de o firma inregistrata in Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retrasi in numerar in trei transe, in 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.


 

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: