Comunitate

Brad natural la Brașov, de aluminiu la Sibiu

Amenajarea localităților pentru sărbătorile de iarnă a intrat în linie dreaptă. Bradul de Crăciun a fost adus vineri noaptea în Piața Sfatului din Brașov, urmând ca de luni să înceapă împodobirea lui. Bradul natural are o înălțime de 31 de metri, din care 27,5 deasupra solului, fiind cel mai mare din ultimii ani. Este un brad în vârstă de circa 70 de ani, adus din Vama Buzăului.

În schimb, Primăria municipiului Sibiu a anunţat, vineri, că pentru prima dată în centrul municipiului nu va mai exista un brad natural de Crăciun, ci unul din aluminiu şi instalaţii luminoase, "reinterpretat în ton cu vremurile". "Cred că este o schimbare binevenită, cu un mesaj clar că dorim să aducem elemente de noutate, dar şi să ne apropiem de natură în alt mod. Şi mai impresionant decât forma de reprezentare a bradului este faptul că acesta este o donaţie făcută comunităţii noastre de către firma Scandia SA, o companie sibiană. Le mulţumesc pe această cale pentru un cadou făcut Sibiului cu ocazia sărbătorilor", a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Spre deosebire de alţi ani, bradul de Crăciun din centrul Sibiului va fi aşezat în mijlocul Pieţei Mari, în centrul cupolei. Bradul are o înălțime de 11 metri.

Primăria din Târgu Jiu renunță în acest an la bradul de aluminiu cumpărat acum câțiva ani cu 100.000 de euro și va amplasa un brad natural de circa 20 de metri.
Și americanii au intrat în febra sărbătorilor de iarnă. Bradul ales de grădinarul şef al Rockefeller Center pentru acest sezon este de fapt un molid de aproximativ 75 de ani. Are o înălţime de 22 de metri şi urmează să fie decorat cu 50.000 de luminiţe LED şi o stea din cristale Swarovski. Instalaţiile de la New York vor fi aprinse în cadrul unui spectacol devenit deja tradiţie pe data de 28 noiembrie. Totul se va încheia pe 7 ianuarie.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: