Sport

Burleanu: Dacă nu începem pe 13 iunie nu putem termina campionatul

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, susține că trebuie elaborat un set de reguli cât mai clar, în urma anunțurilor făcute de președintele Klaus Iohannis și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, conform cărora sportivii de performanță se vor putea antrena începând cu data de 15 mai.

Șeful Casei Fotbalului trage un semnal de alarmă și spune că în cazul în care fotbalul din România nu se va relua pe data de 13 iunie, nu se va putea finaliza campionatul și Cupa României. Acesta susține că va avea o discuție suplimentară cu MTS și Ministerul Sănătății.  „Vom avea nevoie de o întâlnire suplimentară cu MTS si cu Ministerul Sănătății. În acest ordin nu se înțelege dacă sunt reguli sau recomandări. Considerăm că prezentul ordin ar trebui să mai suporte modificări. Nu se precizează în document termene pentru care să se desfășoare toți pașii pentru revenire. Dacă nu avem reglementări clare nu ne putem relua antrenamentele pe 19-20 mai. O nouă izolare la domiciliu ar produce un efect negativ, iar jucătorii ar pierde tot ce au acumulat până acum prin antrenamente. Dacă nu vom începe nici la 13 iunie, nu vom reuși să terminăm campionatul și Cupa României. Avem nevoie să modificăm termenul UEFA sau să modificăm programul meciurilor din campionat, ceea ce e foarte probabil să facem pentru liga a doua. Dacă nu vom începe nici la 13 iunie nu vom putea termina play-off-ul și nu vom putea da echipele care vor participa în preliminariile cupelor europene.

Conform acestui ordin, nu vom putea relua toate antrenamentele pentru toate ligile de fotbal românești”, a spus Răzvan Burleanu, la Digi24.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: