Externe

Călugărițele dădeau copii preoților și politicienilor pedofili

Între anii 1960 și 1970, călugărițele dintr-o mănăstire din Speyer, un oraș german de pe malurile Rinului, au crescut copii în mănăstire, pe care îi dădeau preoților și politicienilor pentru a întreține relații sexule cu aceștia. În schimb, au primit bani. Un bărbat a depus mărturie  în instanță că, în acest fel, a suferit cel puțin o mie de violențe.
 
 Bărbatul a spus că, în anii în care a trăit în chiliile mănăstiri, călugărițele l-au dus forțat  în apartamentul unuia dintre preoți. Se întâmpla cel puțin o dată sau de două ori pe lună.

Acesta este un raport de abuz care a fost atât de sângeros încât a provocat un șoc general. Actualul episcop al orașului, după ce a făcut cunoscut personal rezultatul acestui studiu, a anunțat că simte nevoia unei luni sabatice pentru a-și reveni. „Și eu am energie limitată pentru poverile pe care trebuie să le duc”, a spus Monseniorul Wiesemann agenției catolice Kna, citează Il Messagero. Rezultatele anchetei au fost inițial păstrate confidențiale, dar ulterior au fost făcute publice de episcopul Wiesemann.  

Copii, forțați la orgii cu diverși membri ai clerului și chiar politicieni locali. Călugărițele serveau băuturi
 

Principalul agresor a fost vicarul general al episcopiei, acum decedat. Din mărturiile colectate se scrie o poveste dezgustătoare în care sunt descrise, de asemenea, orgii cu diverși membri ai clerului și chiar politicieni locali. Totul s-a întâmplat cu complicitatea călugărițelor care nu numai că au asigurat copiii, dar, în anumite circumstanțe, au servit chiar și băuturi celor care au participat la aceste violențe.

Deutsche Welle a raportat că o victimă, Karl Haucke, în vârstă de 63 de ani, a intentat un proces prin care cerea despăgubiri maxime din partea Bisericii și a Ordinului Surorilor Mântuitorului Divin (Surorile din Niederbronn). În acest moment, ar fi apărut până la 15 persoane care ar fi fost victime ale acestor practici când erau mici și locuiau în chiliile pe care călugărițele le aveau în păstorire.

În Germania a fost inițiat un proces transparent care a dus la accelerarea tuturor procedurilor administrative pentru despăgubirea victimelor. Scopul principal este restabilirea încrederii oamenilor și apropierea tinerilor de Biserică.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: