Justiție

Cămătari și proxeneți periculoși, duși la audieri

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Olt au efectuat, în această dimineaţă, 32 de percheziţii pe raza mai multor localităţi din Olt.

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Olt au efectuat, pe raza municipiului Caracal şi comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, 32 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism şi cămătărie.

În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

78 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism, cămătărie.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Serviciul Operaţiuni Speciale, Serviciul Judeţean de Protecţie Internă şi Serviciului Judeţean Anticorupţie.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul cadrelor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dolj, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, Grupării Mobile de Jandarmi Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: