Sport

Campion la box, găsit în comă

Un caz tulburător iese la iveală la mai bine de o săptămână după ce anchetatorii au început să îl cerceteze. Polițiștii din Bistrița au găsit în scara unui bloc un tânăr boxer, campion național, în stare de inconștiență, și au crezut inițial că au de-a face cu un accident. Au apărut apoi indicii că bărbatul a fost victima unui atac violent. Doi frați au fost arestați preventiv sâmbătă seară pentru loviri, iar prietena acestuia a fost audiată. Tânărul se află și acum în comă la spital.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 20 octombrie, când tânărul boxer Daniel Borgovan a fost găsit de polițiști inconștient, căzut pe scara blocului unde locuia împreună cu iubita sa și bebelușul lor de numai câteva luni. Atunci, polițiștii au încadrat dosarul la violență în familie.

Paul Rodila, purtător de cuvânt IPJ Bistrița Năsăud: Polițiștii au stabilit faptul că între o femeie și concubinul acesteia ar fi izbucnit un conflict spontan, iar pentru aplanarea acestuia ar fi intervenit un bărbat. Cei doi bărbați s-ar fi lovit reciproc, iar la un moment dat, bărbatul de 30 de ani ar fi căzut pe scările interioare ale imobilului.

Cercetările din ultimele zile au scos la iveală o poveste mult mai gravă. Doi bărbați ar fi venit la apartament și l-ar fi bătut pe Daniel Borgovan, care a ajuns în comă la spital, cu mai multe traumatisme și fracturi. Este și acum în stare gravă.

Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Bistrița: Pacientul se află în continuare la ATI, respiră spontan, starea lui este staţionară comparativ cu zilele trecute, are scurte momente în care deschide ochii.

Cei doi suspecți, care sunt frați, au fost reținuți și apoi arestați preventiv sâmbătă seara. Și iubita boxerului a fost audiată de mai multe ori și este suspectată de favorizarea infractorilor. Anchetatorii vorbesc acum despre comiterea infracțiunilor de lovire și vătămare corporală.

Crina Sirb, subcomisar poliție IPJ Bistrița Năsăud: În continuarea cercetărilor, trei persoane au fost aduse la audieri, iar față de două dintre acestea s-a dispus reținerea pentru lovire și alte violențe și vătămare corporală. Cele două persoane, de 28 și 33 de ani, au fost aduse în fața magistraților, care au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

În ultima săptămână, familia boxerului și prietenii acestuia s-au adunat de mai multe ori în fața spitalului și a tribunalului. Și au susținut încă de la început că Daniel Borgovan a fost bătut cu bestialitate.

Mama lui Daniel Borgovan, Mărioara Andreica: Toată lumea știe că era un copil sociabil, blând, nu era agresiv, nu pot să cred că el ar fi vrut să facă scandal. Știu că nu i s-a făcut dreptate.

Marian Borgovan, fratele lui Daniel: De presupușii agresori, cei doi frați, de care știm, sunt aduși la înaintare că sunt vinovați. Dar noi știm că nu ei sunt pionii principali, și că partenera fratelui meu a pus totul la cale și există o a treia persoană, din spate.

Daniel Borgovan este campion național la box și antrenor la sala de sport pe care o deține împreună cu un partener.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: