Externe

Când va fi finalul pandemiei. Trei scenarii, toate de durată

Lumea întreagă pare pusă „sub lacăt” și ținută la izolare. E multă panică, dar și multă dezinformare despre pandemia de coronavirus. Coreea de Sud este dată adesea drept exemplu pentru modul în care a știut să răspundă acestei crize sanitare. Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul a vorbit despre scenariile care au duce la sfârșitul pandemiei.

Profesorul Kim Woo-Jiu nu crede că actuala pandemie se va termina repede. Sunt trei scenarii, în opinia lui:

1) se va comporta asemănător SARS, se va termina în iulie-august, şi nu va reveni, dacă toate ţările fac eforturi. Este cel mai optimist scenariu, îi dă 10% şanse sau chiar mai puţin;

2) la vară va dispărea din emisfera nordică, dar se va răspândi în emisfera sudică, apoi se va întoarce în nord în noiembrie sau decembrie, ca gripa sezonieră;

3) va fi creat un vaccin, toată populaţia lumii va fi vaccinată şi omenirea va scăpa de COVID cum a scăpat în anii 80 de variolă - este cel mai ambiţios scenariu şi cel mai greu de atins.

„Sper ca alte ţări să ia seama la măsurile care au fost aplicate în Coreea şi să corecteze şi să îmbunătăţească ceea ce Coreea nu a făcut tocmai bine.  În ştiinţă trebuie să fii umil. În momentul în care devenim aroganţi, pierdem” - este mesajul pe care îl transmite în final profesorul sud-coreean.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: