Externe

Canicula îi obligă pe vietnamezi să taie iluminatul public

Orașele din Vietnam au tăiat iluminatul public pentru a economisi energie în timpul caniculei, mai ales că resursele de energie ale țării sunt puse la încercare.

Compania de stat din Vietnam EVN a avertizat luna aceasta că temperaturile neobișnuit de ridicate ar putea pune sub presiune sistemul energetic național. Asta pentru că se înregistrează o creștere a consumului de energie electrică, în timp ce nivelurile apei la unele baraje hidroenergetice sunt mai scăzute decât în mod normal.

În capitală, Hanoi, luminile stradale sunt aprinse 30 de minute mai târziu și stinse cu 30 de minute mai devreme decât de obicei. Iar jumătate din luminile stradale de-a lungul unor artere majore și din parcurile publice au fost complet stinse.

„Autoritatile din multe provincii și orașe au luat măsuri de economisire a energiei, pentru a asigura aprovizionarea cu energie electrică stabilă și sigură”, a transmis ministerul de resort într-un comunicat. Statul a cerut și clădirilor de birouri și centrelor comerciale reducerea la jumătate a consumului de energie pentru iluminarea exterioară. Iar cetățenii au fost îndemnați să folosească aerul condiționat numai atunci când este necesar și să oprească electronicele pe care nu le folosesc.

Ministerul Industriei și Comerțului a spus că măsurile de economisire a energiei vor permite conservarea energiei pentru uz casnic și pentru sectorul de producție crucial al țării.

Vizualizări: 68

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: