Politică

Câte voturi mai vrea Ciolacu pentru moțiunea de cenzură

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi, la dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură, vor fi prezenţi toţi parlamentarii social-democraţi, iar pentru ca moţiunea să fie adoptată ar mai fi nevoie de 20 de voturi din arcul guvernamental.

"PSD va fi prezent în integralitate mâine (marţi - n.r.) la moţiunea de cenzură. Era un singur parlamentar care are o boală incurabilă şi era sub tratament, dar vine la această moţiune. Am înţeles că tot grupul AUR este prezent. Am discutat cu ei, nu avem un proiect politic, au anunţat public că vor vota moţiunea. Parlamentarii neafiliaţi au anunţat, presupun că vor fi voturi şi din grupul minorităţilor. Ar trebui 20 de voturi să vină şi din actualul arc guvernamental ca moţiunea să treacă", a spus Ciolacu la TVR.

El a adăugat că faptul că parlamentarii USR PLUS vor fi ţinuţi în bănci şi nu vor vota "este un instrument de şantaj de la Cîţu şi de negociere".

"Vom afla peste 2-3 zile ce au negociat azi. Când vedeţi vreo numire făcută. (...) Eu, dacă aş fi în locul lui Orban, aş face un act de patriotism şi aş îndemna colegii să voteze această moţiune", a afirmat acesta.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: