Comunitate

Ce spune Rafila despre valurile 5 și 6

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, consideră că România ar putea ajunge la o imunitate colectivă până la sfârșitul anului. Rafila consideră, însă, că e nevoie de „o lună de solidaritate”.

„Acum, fără să avem niște măsuri deosebite, prin scăderea masei receptive - cu cât se îmbolnăvesc mai mulți, cu atât cei care ar putea să ia boala, devin ceva mai puțini - și atunci am ajuns a acest 1,02. Acum contează, ca să scădem numărul de cazuri, ca acest raport să devină subunitar. Să fie mai mic de 1 ca să scadă numărul de cazuri, a mai arătat doctorul Rafila.

Medicul a declarat că dacă ritmul de vaccinare va fi menținut, până la finalul anului se va ajunge la o imunitate colectivă de 70 la sută.

„Dacă elanul ăsta legat de vaccinare reușește să ne țină până la jumătatea lunii decembrie, să putem să vaccinăm încă 3-4 miloane de persoane, plus cei care au trecut prin infecție (există un raport de 1 la 5 între cazurile diagnosticate și cele nediagnosticate, care fac forme ușoare), o să ajungem probabil, spre sfârșitul acestui an, dacă ne ținem serios de treabă, undeva aproape de imunitatea colectivă, în jur de 70% poate și mai mult.

Și atunci discutăm de revenirea la normalitate, de un număr de cazuri care poate să crească în valurile 5 și 6, dar care nu pun probleme sistemului de sănătate, care permit desfășurarea activităților economice, așa cum se întâmplă în toate țările din UE care au atins acest prag de imunitate colectivă”, a mai spus Rafila.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: