Social-media

Cel mai bogat afacerist din Forbes e un francez

Cel mai bogat bărbat și cea mai bogată femeie din lume sunt francezi și este pentru prima dată când un cetățean francez conduce clasamentul Forbes.

 Bernard Arnault, șeful imperiului de lux LVMH, este cea mai bogată persoană de pe planetă, potrivit clasamentului anual al Forbes, cu o avere care a crescut constant în ultimii ani și care se ridică acum la 211 miliarde de dolari.

Francoise Bettencourt Meyers, vicepreședinte al L'Orèal, companie fondată de bunicul său și în prezent lider mondial în domeniul frumuseții și al produselor cosmetice, este cea mai bogată femeie și ocupă poziția a 11-a la nivel global, cu 80,5 miliarde USD.

După Arnault, podiumul este completat de Elon Musk și Jeff Bezos: CEO-ul Tesla a pierdut prima poziție din cauza scăderii puternice a acțiunilor companiei sale la bursă, datorată în parte achiziției costisitoare a Twitter, și are acum active de 180 de miliarde; fondatorul Amazon, ale cărui active au scăzut la 107 miliarde, a coborât și el o poziție.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a coborât pe locul 16, cu active de 64,4 miliarde de dolari.

La nivel mondial, există 2.640 de active cu zece cifre, în scădere de la 2.668 în 2022. Împreună, miliardarii au acum active totale de 12.200 de miliarde, în scădere cu 500 de miliarde de la 12.700 de miliarde în martie 2022.

Vizualizări: 58

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: