Comunitate

Cel mai mare mall din România

Compania cu capital sud-frican MAS Real Estate, care activează pe piața românească printr-un parteneriat cu firma Prime Kapital, pregătește extinderea Militari Shopping până la o suprafață închiriabilă de peste 120.000 de metri pătrați, cu o treime mai mare decât AFI Cotroceni, care deține astăzi titlul de cel mai mare mall din România, arată profit.ro.

Este pregătită extinderea Militari Shopping, de la o suprafață desfășurată de circa 50.000 de metri pătrați și aproape 2.000 de locuri de parcare, până la o suprafață totală desfășurată de peste 370.000 de metri pătrați și circa 3.500 de locuri de parcare.

Militari Shopping urmează să fie extins până la o suprafață închiriabilă de 121.900 de metri pătrați. Diferența dintre suprafața închiriabilă și cea desfășurată este dată de spațiile dedicate parcărilor și de spațiile comune ale complexului comercial. Planurile investitorului sud-african prevăd extinderea clădirii în care funcționează Auchan Militari până la clădirea cu JYSK și World Class. Noua construcție este gândită cu două subsoluri dedicate parcării, parter, mezanin și un etaj. De asemenea, în fața zonei comerciale care găzduiește acum LC Waikiki este prevăzută construcția unei clădiri de parcare cu două subsoluri, parter și 4 etaje, care ar putea cuprinde și funcțiuni comerciale. Întreaga dezvoltare se realizează pe un teren cu o suprafață totală de peste 15 hectare.

În 2018, sud-africanii au plătit 95 de milioane euro, cash, pentru a achiziționa Militari Shopping de la investitorul imobiliar Atrium European Real Estate, asigurând exitul acestuia din urmă de pe piața românească. Încă de atunci s-a anunțat intenția unei extinderi substanțiale a complexului comercial.

 

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: