Eveniment

Centru de transfuzii sanguine Bistrița s-a închis. Aproape toți angajații au fost depistați pozitiv


COVID 19 a pus lacătul pe Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița. Nu se știe pentru cât timp.

Totul a început săptămâna trecută, joi, când DSP BN a anunțat primul caz de COVID 19, la un asistent al Centrului.

 Vineri dimineața, o asistentă a avut febră, așa că șefa Centrului de Transfuzii a decis testarea întregului personal care activează.

Au făcut o dezinfecție sâmbătă, și, deși s-au testat, au stat oarecum liniștiți, știind că au respectat TOATE măsurile: măști, mănuși, dezinfectanți, femeile de serviciu dezinfectau periodic toate zonele și după fiecare donator, etc.

 Din informațiile deținute până acum, 11 angajați ai Centrului sunt depistați pozitiv, iar două teste sunt incerte.

Au ”scăpat” un asistent de la distribuție, asistentul șef și contabila șefă, care a fost în concediu.

Astăzi Centrul e închis pentru dezinfecție. În funcție de decizia DSP BN, a Institutul de Tranfuzii Sanguine București și a celor din Ministerul Sănătății, se va decide cât timp va fi închis centrul și dacă se deschide, cum va funcționa.

Închiderea Centrului a pus în alertă și pe cei de la spital.”Deocamdată am discutat la noi, la unitatea de transfuzii a spitalului, și avem stoc de sânge. Deci azi suntem acoperiți. Dacă cei de la Centru vor închide pe o perioadă mai lungă, va trebui să solicităm de la Cluj, Mureș, Baia Mare. Solicitarea se face prin 112 și se transportă cu Ambulanța. Ia mai mult timp, dar ne vom organiza în așa fel încât pacienții să nu aibă de suferit. Va lua mai mult timp, bineînțeles, decât dacă am avea sângele de aici de la noi, de la Centrul de Transfuzii, dar dacă nu se va găsi nicio soluție ca să nu se închidă Centrul, ne organizăm exact cum am mai făcut-o și altă dată” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul SJUB, Gabriel Lazany.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: