Administrație

Centrul oraşului Timişoara a rămas fără internet şi semnal tv

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu (PNL), şi echipe de muncitori de la municipalitate au retezat, luni seara, cablurile de televiziune şi internet care erau atârnate pe stâlpi, în zona centrală a oraşului.

Echipamentele a opt operatori de cablu au fost afectate, astfel că aproape toată zona centrală a oraşului are acum de suferit. Este vorba de timişoreni care locuiesc în cartierul Cetate, respectiv firme care au sediile aici.

Primarul Nicolae Robu a urcat şi el într-o nacelă a unui utilaj de lucru la înălţime şi a tăiat câteva cabluri.

"Am anunţat destul de demult şi am reanunţat şi tot reanunţat că vine momentul în care declanşăm o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificaţi, răsnotificaţi şi, din păcate, niciodată nu s-au dovedit constructivi. Ei au periclitat mai multe proiecte, când am fost nevoiţi, tot aşa, să recurgem la ghilotină să ne putem încadra în termene, pentru că ei nu au catadicsit să vină să ducă în subteran cablurile. Mie îmi pare foarte rău pentru cetăţeni pentru că nu au nicio vină. Ei sunt abonaţi la diverşi operatori pentru diverse servicii. De vină sunt furnizorii respectivi pentru că nu îi respectă pe abonaţii lor, pentru că, dacă i-ar fi respectat, nu ar fi creat această situaţie”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Reprezentanţii firmelor de cablu au aflat de acţiunea Primăriei şi au sosit în zona Catedralei cu echipe de intervenţie să-şi demonteze singuri firele, pentru a nu fi distruse, urmând să găsească soluţii pentru a le îngropa cât mai repede.

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: