Eveniment

Chinezii vor purta măștile de protecție cel puțin un an

Oamenii din China vor trebui să poarte măști de protecție măcar ÎNCĂ UN AN. Oamenii trebuie să adopte obiceiul de a-și acoperi fața cu mască pentru a se feri de SARS-CoV-2. Avertismentul vine în contextul în care frica față de al doilea val a crescut puternic în China. 

Zhang Boli, expert medical aprobat de Beijing să supravegheze răspunsul țării la COVID-19, a subliniat că acoperirea feței ar putea să devină o normă pentru cetățenii chinezi chiar dacă focarul bolii este sub control.  

”Cred că măștile nu vor fi înlăturate cel puțin încă un an, măcar până-n aceeași perioadă a anului viitor. Trebuie să fim pregătiți” a spus Zhang pentru CCTV, conform Daily Mail. 

Avertismentul specialistului este provocat de teama cu privire la un al doilea val al pandemiei, după ce s-au raportat noi infecții în toată țara. El a mai spus că ”până-n acest moment, pare că noul coronavirus nu are legătură cu temperaturile”. ”Vezi tu, în locuri precum Indonezia sau India, unde temperaturile sunt ridicate, sunt mult infecții” a explicat Zhang. ”Chiar dacă boala este ținută sub control, trebuie să purtăm măștile de protecție, ar trebui să devină o obișnuință” a continuat el. 

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: