Justiție

Cine e denunțătorul din dosarul lui Iulian Dumitrescu

Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL, Ştefan Pirpiliu, este denunţător şi colaborator al DNA în dosarul prim-vicepreședintelui PNL, Iulian Dumitrescu.

În octombrie 2023, Ionel Pirpiliu, om de afaceri care controlează activitatea mai multor firme de construcţii, a făct un denunţ la DNA.

Ulterior, el a devenit colaborator autorizat cu identitate reală al procurorilor şi a pus la dispoziţie înregistrări şi documente. Astfel, procurorii au interceptări, supravegheri video, foto şi audio şi localizări sau urmărire prin mijloace tehnice atât pentru denunțătorul Ionel Pirpiliu, cât şi pentru Adrian Daniel Lambrea, cumnatul liderului PNL, Iulian Dumitrescu.

În declaraţiile de la DNA, Ionel Pirpiliu a susținut că propunerea de cumpărare a firmei Bertoni, la preţul de 47.500.000 de lei, i-a fost făcută de Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova, propunere pe care el a acceptat-o pentru că oricum voia să depună oferte. 

Procurorii DNA au în dosar mai multe înregistrări în care Ionel Pirpiliu şi cumnatul lui Iulian Dumitrescu, Adrian Daniel Lambrea, discută despre bani şi tranzacţii. 

LAMBREA DANIEL-ADRIAN: Bă! Lasă procesuʼ-verbal! Hai să o discutăm, că eu am venit pentru bănuţi! 

PIRPILIU IONEL: Da. 

LAMBREA DANIEL-ADRIAN: Eu am venit că să discutăm treaba noastră cu bănuţii, de ce…! Na! 

PIRPILIU IONEL: De lovele, da. Păi… Da, ţi-l aduce, ţi-l dau copie, că nu stă GABI STAN aici!
LAMBREA DANIEL-ADRIAN: Aşa! Şi… Na! 

PIRPILIU IONEL: Bun! Că de bani… 

LAMBREA DANIEL-ADRIAN: Ştii bine că… ştii bine că ţi-am dat firma… cu angajaţi, cu d-aia, cu utilaje, cu contracte… 

PIRPILIU IONEL: Da. 

Discuţiile dintre Ionel Pirpiliu şi cumnatul lui Iulian Dumitrescu, Adrian Daniel Lambrea, se purtau inclusiv în Hotelul Marriott din Bucureşti.

 

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: