Politică

Cine este consilierul misterios Ștefan Voinea?!

De câteva zile, Ministerul Sănătății este stropit sistematic cu praf de căcat, după ce un consilier misterios și onorific al ministrului Voiculescu a dat publicității date din Registrul național al vaccinării, date la care unii spun că nu ar fi avut drept legal de acces.

Toată lumea se dă cu dosul de pământ și se întreabă retoric cine este cel care a vrut să regleze conturile între șeful vaccinării, colonelul Gheorghiță, premierul Cîțu și ministrul Voiculescu, dar nimeni nu face un pas mai departe să afle cine și de ce este la dreapta ministrului care nu vrea să fie plătit, dar vrea să-i clădească prin munca sa soclu pentru statuia pe care o să și-o comande singur Voiculescu.

Ștefan Voinea este fiul cel mare al Inei Voinea și al lui Adrian Voinea, cei doi soți care au condus afacerile Familiei Păunescu în Regiunea Oltenia, adică o tipografie performantă și ziarul regional Gazeta de Sud. 20 de ani de zile familia Voinea a trăit practic în cele două sedii nu din pasiune, ci de frică să nu le ia cineva locul din care, dacă nu a curs, a picat.

Nu au avut niciun scupul: și-au făcut o vilă la marginea orașului Craiova, dar i-au făcut și amantei primului șef al afacerilor păuneștiene din zonă, fostul parlamentar Arnăutu, și-au construit pe fonduri Sapard o pensiune la Rânca, dar i-au făcut și familiei Păunescu una, iar când cei doi copii au crescut s-au ocupat îndeaproape de tranzacționarea unor funcții pentru ei care să dea bine la CV.

Astfel mai-marele Ștefan Voinea a fost numit de familia sa director de marketing la firma unde tatăl său era director, iar mama sa redactor șef, a urmat negocierea pentru funcția de director al Camerei de comerț și industrie Oltenia și, în final, deplasări în străinătate sub diferite pretexte pe banii Păuneștilor, de unde s-a întors cu un ditamai falimentul pentru Tipografie.

Pentru că banii se împuținaseră, familia a hotărât să divorțeze, adică cei doi soți nu au mai vrut să fie împreună, dar au rămas să locuiască exact ca o familie și exact în conăcelul de la marginea Craiovei.

După 10 ani s-a descoperit că, din actele fimei care edita ziarul Gazeta de Sud, au dispărut 2 miliarde de lei vechi, iar Păuneștii senior și Junior au venit, s-au crucit și i-au dat afară.

Odrasla lor, Ștefan, s-a autoexilat la Cluj, unde a intrat într-un ONG și face tot felul de chestii pentru un aer mai curat. Nu s-a lăsat și a ajuns și într-o altă organizație neguvernamentală, Observatorul Român de Sănătate, alături de alt specialist în sănătate, Vlad Mixici, care atunci când părinții lui Ștefan erau pe cai mari avea rubrică permanentă în Gazeta de Sud.

Stefan Voinea, cel căruia acum lumea îi spune domnul consilier, nu are nici un fel de copetență în domeniul sănătății, ci doar în informatică. Faptul că părinții lui i-au găsit tot felul de slujbe făcând din el director la momentul când nici nu fusese înțărcat l-au făcut pe bietul băiat să creadă că trăiește într-un film în care el este salvatorul lumii și al listei cu sediile militare de vaccinare.

Să-i trezească cineva pe părinții care i-au făcut atâta rău băiatului!

Vizualizări: 1,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: