Perla zilei

Ciolacu: Vom avea coronavirus. Era o chestie de zile

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că era "o chestie de zile" până la apariţia unui caz de infectare cu coronavirus în România, "ţinând cont că a doua patrie a românilor a devenit Italia". "Nu ştiu dacă suntem pregătiţi", spune el, menţionând că femeia din Buzău în cazul căreia există suspiciuni a îngrijit în Italia o bătrână confirmată ulterior cu acest virus.

"Nu ştiu dacă suntem pregătiţi. Vom avea coronavirus. Era o chestie de zile, ţinând cont că a doua patrie a românilor a devenit Italia. Îmi pare rău că s-a întâmplat tocmai la Buzău, oraşul meu", a spus Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

El a afirmat că a vorbit cu colegii săi din Buzău.

"Doamna a îngrijit o bătrână care acum s-a depistat că ar avea coronavirus, deci suspiciunile sunt destul de ridicate. Au venit cu microbuz din Italia, au mai lăsat oameni pe traseu...", a adăugat el.

O femeie de 40 de ani care a venit din Italia, dintr-o localitate aflată în carantină din cauza coronavirusului, a fost preluată, duminică, la sosirea la Buzău, de o ambulanţă şi transportată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, unde va fi supusă unor investigaţii medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, femeia de 40 de ani a călătorit cu un autocar din Italia, dintr-o zonă aflată în carantină, în autocar fiind şi alte persoane, din Brăila şi Galaţi.

În autocar, femeia ar fi primit vestea că o persoană cu care a lucrat în Italia a fost diagnosticată cu coronavirus.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Perla zilei:

Citește și: