Eveniment

Cîți am putea face așa?

Eroul din Italia: Un preot de 72 de ani a murit de coronavirus după ce i-a cedat ventilatorul mecanic unui pacient mai tânăr
 
Un preot catolic din Italia este omagiat asemenea unui erou după ce a murit fiindcă a refuzat să fie conectat la un aparat de ventilație artificială, dăruindu-l unui pacient mai tânăr.

 Potrivit Hotnews.ro, preotul Giuseppe Berardelli în vârstă de 72 de ani slujea la o biserică din localitatea Casigno și era o figură îndrăgită de enoriași, cunoscut atât pentru ajutorul pe care îl oferea celor cu probleme financiare, cât și pentru nonconformismul său, preotul obișnuind să meargă cu motocicleta.

Părintele a încetat din viaţă în noaptea de 15 spre 16 martie la spitalul din localitatea Lovere (provincia Bergamo), după ce a cedat în mod voluntar ventilatorul mecanic cumpărat anume pentru el de enoriași unui pacient mult mai tânăr care avea nevoie la rândul său de ventilaţie.

Gestul său a fost adus în atenţia publicului de cadrele medicale care i-au avut în grijă pe cei doi pacienţi. De altfel, povestea a fost transmisă și pe Twitter de un preot american, James Martin. 

Vizualizări: 51

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: