Politică

Cîțu candidează la președinția Partidului Național Liberal

Florin Cîțu candidează la alegerile interne din Partidul Național Liberal, pentru funcția de președinte, potrivit anunțului făcut duminică de premier, cu o oră înainte de întâlnirea liberalilor, la Consiliul Național, unde se aprobă calendarul alegerilor.

Premierul Florin Cîțu a anunțat candidatura la șefia PNL fiind înconjurat de mai mulți lideri din partid, între care Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Raluca Turcan, Virgil Popescu, Alina Gorghiu și alții. „Mulțumesc că sunteți astăzi aici, alături de mine, când fac acest anunț important pentru partid, pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid și care și astăzi mă susțin și fac parte din echipa mea”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a menționat că a intrat în politică în octombrie 2016, iar ca liberal convins, singura variantă a fost PNL. „Sunt liberal convins, un om care a trăit toată viața după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Știți foarte bine, de fiecare dată spun că doar liberalismul salvează România. (…) PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în același timp să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale. Nu cred că acum trebuie să vorbesc despre mine, despre ceea ce voi face. Bilanțul mandatului meu de ministru de Finanțe și acum, cel de premier, demonstrează mai mult decât aș putea să vă spun eu. Promisiuni auziți zilnic de la toți politicienii. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe și mai multe fapte”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că se va asigura, ca președinte al PNL, că partidul va fi cel puțin 8 ani la guvernare. „Vom transforma România într-o țară liberală de care să se bucure toți românii. Ce înseamnă o Românie liberală? V-am spus și sunt două lucruri importante mine. Proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou într-o Românie liberală”, a mai spus Florin Cîțu.

Cîțu este convins că va câștiga președinția partidului: „Vă spun că voi câștiga. Nu există altă variantă”, a spus el și i-a invitat și pe ceilalți liberali să facă parte din „echipa câștigătoare”.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: