Administrație

Ciucă (MApN) anunță primul lot de blindate Piranha 5

Primul lot de 36 de vehicule blindate Piranha 5 va fi livrat până la sfârşitul lunii februarie, a anunţat, miercuri, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

"Avem un nou angajament, un nou Masterplan care urmează să se finalizeze cu livrarea primului lot de 36 de vehicule blindate anul viitor în luna februarie. Ca atare, îndată ce vom avea acest prim lot recepţionat, se resetează întreg programul şi urmează să se deruleze pe fazele pe care le-au prezentat cei de la compania GD", a declarat Nicolae Ciucă, la inaugurarea capacităţii de producţie a transportoarelor Piranha 5, la Uzina Mecanică Bucureşti.

Întrebat de întârzierea cu aproape un an a livrării acestor transportoare, pentru care compania General Dynamics a plătit Ministerului Apărării penalităţi de peste opt milioane de euro, Ciucă a spus că MApN a făcut ceea ce era în sarcina sa, şi anume a realizat demersul pentru obţinerea penalităţilor.

"În momentul de faţă, în baza documentelor contractuale, a Hotărârii de Guvern şi a respectării legilor în vigoare, demersul care a fost în sarcina MApN, şi anume să solicite acea penalizare de 8,56 de milioane, s-a realizat. Ceea ce urmează să se întâmple, dacă am ieşit în pagubă, este o chestiune pe care o vor decide specialiştii", a explicat Ciucă.

La deschiderea evenimentului pentru inaugurarea capacităţii de producţie a transportoarelor blindate, Nicolae Ciucă a arătat că această linie de producţie va asigura capabilităţile de care România are nevoie pentru a face faţă ''provocărilor de pe câmpul de luptă al secolului XXI''.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: