Externe

Ciumă bubonică în China

Autorităţile sanitare din China au anunţat joi un nou caz de ciumă bubonică în regiunea Mongolia Interioară din nordul ţării, numărul total de cazuri ajungând astfel la patru de la începutul acestei luni, relatează Reuters.

Un păstor din ţinutul Siziwang a fost diagnosticat cu ciumă bubonică la un spital local, conform unui comunicat publicat de comisia pentru sănătate din Mongolia Interioară.

Anterior stabilirii diagnosticului, păstorul a fost activ într-o regiune în care au fost identificate surse de ciumă, se menţionează în document.

Pacientul este în stare stabilă după administrarea tratamentului, iar alte patru persoane au fost plasate în carantină.

Ciuma bubonică este cea mai comună formă de ciumă la nivel mondial şi poate evolua în ciumă pulmonară, sau pneumonică, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Ciuma pneumonică este cea mai rară, însă cea mai virulentă formă de ciumă, cu o posibilă transmitere de la persoană la persoană printr-o simplă tuse. Rata mortalităţii sale poate fi ridicată, însă tratamentul cu antibiotice este eficient, dacă este administrat în 24 de ore.

La mijlocul acestei luni, Mongolia Interioară a raportat un caz de ciumă bubonică după ce un bărbat de 55 de ani a fost diagnosticat în urma consumării cărnii de la un iepure sălbatic, la data de 5 noiembrie. Boala fusese confirmată anterior la alte două persoane, la începutul lunii. Ambii pacienţi proveneau din Mongolia Interioară şi au fost plasaţi în carantină într-o instituţie din capitala Chinei după ce au fost diagnosticaţi cu ciumă pneumonică.

Ciuma bubonică, boală cunoscută şi sub numele de "moarte neagră" în "Evul Mediu, este deosebit de infecţioasă şi deseori fatală şi este răspândită în special de rozătoare.

Vizualizări: 23

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: