Eveniment

Clinica de oncologie din Constanța s-a închis din lipsă de medici

Zeci de bolnavi din Constanţa au rămas fără medicul specialist, pe motiv că ar fi ieşit la pensie. Doctoriţa Dana Iuliana Pleş a activat la spitalul Isis iar conducerea spitalului a aşteptat, se pare, până în ultimul moment să caute medici înlocuitori.

După plecarea medicului Pleş, a căutat soluţii în zadar: nu s-a găsit specialist, motiv pentru care, pe 22 martie a.c., secţia de oncologie şi-a tras obloanele, bolnavii fiind puşi în situaţia de a-şi căuta singuri clinici pentru a fi luați în evidență și pentru a-şi efectua tratamentul. Mai grav este că nimeni nu-i primeşte.

 Şeful spitalului Isis, Mohamed Zaher, spune că se caută soluţii pentru angajarea unor medici oncologi, dar şi pentru redirecţionarea pacienţilor către alte clinici. „Doctoriţa Pleş a ieşit la pensie. Căutăm soluţii ca să aducem doi medici oncologi. Avem fonduri, avem echipamente, avem materiale. Nu avem medici. Am suspendat activitatea secţiei pentru o lună de zile. Am anunţat şi la Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat, pentru Replica, Mohamed Zaher.

„Am purtat discuţii şi cu preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Cancer şi căutăm soluţii pentru redirecţionarea pacienţilor la alte centre”, a conchis Zaher.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: