Economie

Complexul Energetic Hunedoara va fi divizat. "Boala" se poate lua și la CE Oltenia

Stergerea datoriilor imense pe care le are Complexul Energetic Hunedoara este posibilă prin aplicarea Ordonanţei nr.60, aprobată anul trecut. Numai că societatea hunedoreană a intrat în insolvenţă, iar planul de reorganizare a societăţii trebuie făcut acum de administratorul judiciar şi aprobat de creditorii societăţii.

 Datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la suma de şase miliarde de lei. Cele mai mari, de aproximativ trei miliarde de lei, le are către Administraţia Fondului de Mediu, iar circa 1,7 miliarde de lei le are către ANAF. Potrivit lui Emil Gros  administratorul judiciar al CEH, astăzi va fi depus tabelul preliminar de creanţe al CEH, la Tribunalul Hunedoara. Evident, vor urma contestări, după care vom vedea care este decizia magistraţilor în acest dosar. Gros susţine că va fi angajat un evaluator care să facă evaluarea bunurilor CEH.

„Planul de reorganizare al CEH, care va fi depus la instanţă, va prevedea, conform OUG nr. 60 din 2019, darea în plată către ANAF a activelor Complexului, mai exact a celor care se încadrează în textul Ordonanţei. Apoi ANAF le va da în administrare către Ministerul Economiei, urmând ca acesta să decidă ce se va întâmpla mai departe. Mai exact, să decidă dacă CEH se va diviza în două sau mai multe entităţi, dacă Termocentrala Mintia va fi dată în administrarea Primăriei Deva sau a Consiliului Judeţean Hunedoara, iar minele Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni, împreună cu Termocentrala Paroşeni să fie incluse într-o nouă companie”, a declarat Emil Gros, administratorul judiciar al CEH.

Vizualizări: 1,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: