Justiție

Concurs cu 28 de candidați, câștigat de șofer. Anchetă!

Procurorii anticorupție au fost sesizați cu privire la un concurs organizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoșani pentru un post de consilier, care a fost câștigat de șoferul instituției. Salariile mari din această instiuție publică au făcut să fie o concurență acerbă pe acest post, fiind 28 de înscriși.

4.290 lei brut este salariul prevăzut pentru postul de consilier în cadrul compartimentului de avize-autorizaţii, sumă în care este inclus şi sporul de 10% de condiţii vătămătoare.

Până la urmă doar 21 s-au prezentat la proba scrisă, de care au trecut trei persoane. Cel mai bun candidat la proba scrisă, care luase 86 de puncte, a picat pe locul al doilea după ce la interviu a primit doar 67 de puncte. În schimb, șoferul instituției, care participase la concurs și obținuse al doilea punctaj la proba scrisă a fost mai bun la proba orală. 

Marius Ionel - șoferul directorului - a câștigat postul, dar Silviu Huţan a depus plângere la DNA și a cerut în instanță anularea concursului. Un membru al comisiei a fost deja audiat la Serviciul Teritorial Suceava al DNA.

Vizualizări: 751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: