Justiție

Condamnare pentru un deputat PNL

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în dosarul în care a fost acuzat că le-a impus membrilor de partid să facă "donaţii” pentru PNL, pentru a putea candida pe un loc eligibil în campaniile electorale din anul 2012. Decizia instanţei nu este definitivă.

De asemenea, instanţa i-a interzis lui Voicu exercitarea unor drepturi. 
"În baza art. 81 din Codul penal din 1969 suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, stabilit în condiţiile art. 82 din Codul penal din 1969", se arată în decizia instanţei.

Procurorii DNA spuneau că în perioada ianuarie - aprilie 2012 Mihai Voicu, în calitate de preşedinte al PNL Dolj şi vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, beneficiind de ajutorul lui Dan Mogoş, şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a le impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul ca membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale.

Conform DNA, "donaţiile” respective condiţionau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susţinerea politică pentru ocuparea unei funcţii de conducere într-o instituţie publică.

Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizaţiei de partid au fost determinaţi să dea diverse sume de bani, respectiv între 5.000 de lei şi 20.000 de  lei, în valoare totală de 290.450 de lei. Din această sumă, Constantin Enea a primit 156.680 de lei pentru a fi folosiţi la achiziţionarea de materiale promoţionale care urma să fie folosite în campania electorală din vara anului 2012. Din această sumă, în realitate au fost folosiţi în scopul menţionat doar 24.873 lei, restul fiind însuşiţi de Enea prin intermediul SC Coliseum SA, mai spunea DNA.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: