Justiție

Contabila care a lăsat primăria fără bani

Procurorii DNA Pitești au reținut-o pentru 24 de ore pe fosta contabilă a primăriei Corbi, din județul Argeș.

Pe numele Elenei Groșanu, procurorii au reținut mai multe infracțiuni, între care abuz în serviciu (808 acte materiale), fals intelectual (106 acte materiale) și uz de fals (106 acte materiale).

"În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

- 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.

- 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia", se arată în comunicatul DNA.

Prejudiciul creat instituției publice unde își desfășura activitatea Elena Groșanu este de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

"Inculpatei Groșanu Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 noiembrie 2022, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", se mai arată în comunicat.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: