Justiție

Control amplu la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc

Patru angajați ai Corpului de Control al Prim-ministrului, organism care funcționează în subordinea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, au intrat astăzi în sediul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituție aflată în directa subordonare a Guvernului României.

Premierul Ciucă a trimis Corpul de Control după neregulile reclamate de directorul general al ONJN, Tudor Simota (care funcționează ca un ghimpe în instituție, dar și ca un avertizor de integritate), precum și după dezvăluirile apărute în presă.


Playresponsibly a scris că noul conducător (vicepreședintele Mihail Pocora a primit atribuțiuni de președinte) vrea să direcționeze o sumă importantă, aproximativ 5.000.000 de euro, bani strânși la Trezorerie și destinați pentru a face programe de prevenție a adicțiilor la jocurile de noroc, către clientela de partid, mai exact sociologului Mirel Palada.

De altfel, neregulile sunt mai multe și mai mari la ONJN. Același Simota, într-un interviu exclusiv pentru Playresponsibly, a spus cu subiect și predicat că fosta conducere a instituției, din care făcea parte și Pocora, a urmărit să dea un tun la „păcănele”, reclamând presupusele infracțiuni pe scară ierarhică. Conducerea ONJN este numită exclusiv politic, fiind schimbată ori de câte ori se modifică partidele aflate la guvernare.

După ce a aflat ce se întâmpla la ONJN, premierul Ciucă l-a numit pe Simota președinte, dar l-a revocat la doar câteva zile distanță, se pare la presiunile „senatorului păcănelelor”, liberalul Liviu Voiculescu, cel care își impusese fosta conducere, alcătuită din președintele Alin Teodor, vicepreședintele Mihail Pocora și din consilierul Dan Ghiță (șeful de cabinet al președintelui).


Mihail Pocora, vicepreședintele cu atribuțini de președinte la ONJN, și-a schimbat programul zilei de astăzi, pentru a le oferi „oaspeților” veniți pe neașteptate documentele solicitate.

Pocora era astept la Entertainment EXPO Arena, expoziție a producătorilor de păcănele găzduită de Romexpo, însă nu a onorat invitația din motive obiective.

Corpul de Control al Prim-ministrului intră în acțiune ori de câte ori la o instituție aflată în subordinea Guvernului sunt bănuieli că se derulează activitățile ilegale.

Playresponsibly a contactat departamentul de presă al Guvernului și se află în așteptarea unui răspuns din partea instituției cu privire la controlul declanșat la ONJN.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: