Eveniment

Copilul român care are IQ mai mare decâr al lui Einstein

La doar 14 ani, Mihail Iulian Barascu de origine craiovean a devenit, oficial, un „geniu”. Puștiul a fost evaluat de Mensa, cea mai mare şi mai veche organizaţie de calculare a coeficientului de inteligenţă din lume, iar rezultatele au fost incredibile. Puștiul din România are un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein.

Avea 14 ani când a fost recunoscut, oficial, ca geniu. Mihail Iulian Bărăscu a fost evaluat de Mensa, în Marea Britanie, unde se mutase împreună cu părinții, încă din 2009.

Specialiștii au analizat rezultatele tânărului român și au stabilit că are un IQ de 162, „mai mare decât al fizicianului Albert Einstein” – care ar fi avut un IQ de 160, după cum arată aceiaşi specialişti Mensa.

Mihail Iulian știe exact ce vrea să facă în viață. Puștiul se visează arhitect, dar este pasionat și de scris. A scris deja un roman, iar al doilea este în lucru.

„Sunt foarte mulţi oameni care sunt inteligenţi, dar nu fac absolut nimic cu inteligenţa. Important este să faci ceea ce îşi place, iar eu sunt bucuros că pot face acest lucru. Sunt pasionat de arhitectură, dar în acelaşi timp vreau să fiu şi scriitor.

Îmi doresc ca alţi oameni să citească cărţile pe care le fac eu ca să-i fac fericiţi. Cartea pe care am reuşit să o public se numeşte «Necromancer RPG: The Book», iar la cea la care scriu acum nu are un titlu decis încă, dar este SF”, a povestit micul Einstein.

Tatăl lui Iulian este profesor de religie, iar mama lui, medic stomatolog. Cei doi au toate motivele să se mândrească cu micul geniu.

„Iulian îşi urmează întotdeauna drumul lui, iar pe unde a trecut a fost apreciat de toată lumea. Este un copil modest, dar iese în evidenţă prin faptul că în urma unei discuţii cu el pleci înviorat. Este în acest moment la o şcoală de elită în clasa a-IX-a, iar anul trecut a fost ales şeful clasei”, tatăl lui Iulian.

Statutul de geniu l-a pus pe Mihail Iulian în atenția celor mai importante universități din Marea Britanie.

„El este foarte bun la toate materiile şi are maxim de rezultate făsă să se chinuie prea mult. S-a integrat într-o comunitate care apreciază educaţia”, a mai spus tatăl puștiului.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: