Administrație

Corupția în poliție a scăzut. Comisar șef: "Paradoxal, se înregistrează o scădere"

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), incidentele de integritate au scăzut în 2017 cu 38 la sută, trendul faptelor de corupţie fiind unul descendent, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), comisar-şef Octavian Melintescu.

Acesta a participat, luni, la Râmnicu Vâlcea, alături de oficialităţile judeţului şi de şefii Poliţiei Vâlcea, la vernisajul unei expoziţii de pictură şi desene, organizate de Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vâlcea cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie - sărbătorită în fiecare an pe 9 decembrie.

"Paradoxal, şi mă refer strict la nivelul MAI, se înregistrează o scădere - şi vorbesc aici având ca bază date statistice atât ale noastre, cât şi ale parchetelor şi mai ales ale instanţelor de judecată, în 2017, în urma evaluărilor ce au fost făcute la nivelul ministerului, incidentele de integritate au scăzut cu 38 la sută. Este o cifră care ne dă speranţă că activităţile preventive asigură un trend descendent al faptelor de corupţie şi asta ne dorim în continuare", a declarat Melintescu.

Reprezentantul DGA a precizat însă că deşi corupţia este în scădere, reprezintă în continuare "un fenomen îngrijorător" atât în ţară, cât şi la nivel internaţional.

Printre măsurile de combatare luate de MAI este şi înfiinţarea, din acest an, a unei clase speciale pentru ofiţerii anticorupţie în cadrul Academiei de Poliţie din Bucureşti. Aceasta are 15 studenţi, selectaţi dintre cei mai buni care au intrat în 2017 în Academie.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: