Externe

Cristian Busoi pe cai mari in Parlamentul European

Europarlamentarul Cristian Bușoi este singurul român ajuns președinte al unei comisii în Parlamentul European.

Din 58 de voturi exprimate, 52 au fost în favoarea politicianului român. Bușoi a anunțat pe Facebook triumful din PE: „Am fost ales președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European”.

Cristian Bușoi promite să coordoneze într-un mod profesionist activitatea comisiei, mai ales că „ITRE este cea mai importantă comisie din Parlamentul European, fiind responsabilă cu politica industrială, politica de cercetare și inovare a UE, politica spațială, politica energetică și de aplicare a noilor tehnologii. ITRE are, așadar, un impact direct asupra vieții noastre, a tuturor și trebuie să fie motorul schimbării”.

Europarlamentarul libeal afirmă că Europa are nevoie „de o strategie de politică industrială autentică, mai ambițioasă” și care trebuie să asigure tranziția sistemelor energetice „pentru a atinge obiectivul strategic de decarbonizare. Este important să inspirăm lumea, dar, la fel de important este să ne asigurăm că suntem competitivi, menținem securitatea energetică a Uniunii Europene și păstrăm locurile de muncă pentru cetățenii europeni. Avem nevoie așadar de o de o tranziție echilibrată, pragmatică și justă”.

Pe de altă parte, Cristian Bușoi dă asigurări că „România va fi implicată în deciziile privind politicile industriale la nivel european”. Se angajează ca personal să promoveze „oportunițățile pentru România în domeniul Industriei, Cercetării și Digilatizării”.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: