Justiție

CSM discută miercuri suspendarea din funcție a procurorului Pițurcă

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM discută miercuri suspendarea din funcţie a procuroarei Maria Piţurcă, cea care a preluat-o într-un mod brutal de la asistentul maternal pe Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM are miercuri pe ordinea de zi cazul Mariei Antoaneta Piţurcă, procuror şef Secţie de urmărire penală din  cadrul Parchetului Curţii de Apel Craiova, pentru care Inspecţia Judiciară a propus suspendarea din funcţie, aceasta fiind cercetată disciplinar. Şedinţa este programată de la ora 10:30.

Inspecţia Judiciară a anunţat în 2 iulie că Maria Piţurcă este cercetată disciplinar. Tot atunci, Direcţia de inspecţie pentru procurori a înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului, până la finalizarea procedurii disciplinare.

Inspecţia Judiciară - Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Maria Antoaneta Piţurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare, reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în "manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu" şi respectiv "exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni", au transmis reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

În 21 iunie, fetiţa de opt ani a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”Mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: