Politică

Cu arme albe la protestul AUR

Poliţiştii au descoperit un bărbat care avea asupra sa două arme albe şi unul cu un spray iritant-lacrimogen, la protestul AUR de duminică, iar jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei. 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare.

 
Ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat, participant la adunarea publică din Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen, ajunţă Jandarmeria Bucureşti.
 
De asemenea, poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase. 
 
Totodată, jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, astfel:
 
- Legea 60/1991, art. 26, lit. a - 2 sancţiuni, în valoare totală de 20.000 de lei;
- Legea 60/1991, art. 26, lit. b - o sancţiune, în valoare de 10.000 de lei;
- Legea 60/1991, art. 26, lit. e - 4 sancţiuni, în valoare totală de 2.000 de lei.
 
În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.
 
În acelaşi context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD care au asigurat răspunsul prompt la solicitările cetăţenilor. 
 
De menţionat este faptul ca pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare.

Vizualizări: 45

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: