Sport

Cum își poate reduce Halep perioada de suspendare

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis, după ce testele anti-doping de la US Open au ieșit pozitive. Sportiva care a fost pe locul 1 în clasamentul WTA ar urma să ispășească o pedeapsă minimă de 12 luni, timp în care ar rata tot sezonul din 2023.

Simona Halep este suspendată provizouriu din circuitul WTA în acest moment și așteaptă cu sufletul la gură o decizie din partea Agenției Mondiale Antidoping. Sportivei din România i s-a găsit o doză mică de Roxadustat în corp la testele anti-doping efectuate la US Open și riscă o suspendare drastică.

Potrivit ANAD (Agenția Națională Anti Doping), care au fost citați de Digi Sport, pedeapsa minimă pe care o riscă Simona este de 12 luni, indiferent de dovezile aduse sau de intenția faptului comis. Dacă totuși se va stabili că a existat intenție, atunci campioana de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), riscă să absenteze de pe teren până la 4 ani.

Ambele variante par de neimaginat, în contextul în care jucătoarea româncă a oferit atât de multe în ultimii ani tenisului din țară și nu numai. Se pare că ar exista și un caz excepțional, în care Halep să dovedească faptul că la un turneu i-ar fi fost administrat din greșeală un medicament greșit.

"Dacă un sportiv sau o altă persoană poate demonstra, într-un caz particular, că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, perioada de suspendare altfel aplicabilă va fi eliminată, în conformitate cu legislația în vigoare", a explicat Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Într-o reacție postată pe rețelele de socializare, tenismena susține că nici măcar nu i-a trecut vreodată prin cap să trișeze și va lupta din toate puterile pentru aflarea adevărului. Declarația ei a fost susținută și de Patrick Mouratoglou sau Darren Cahill, ultimii doi antrenori cu care a lucrat.
"Pe parcursul întregii mele cariere, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trișez, lucru care este total împotriva valorilor în care am educată. Trecând printr-o astfel de situație nedreaptă, mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că niciodată nu am luat conștient nicio substanță interzisă și am credința că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu este despre titluri sau bani. Este despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am trăit-o cu tenisul pentru ultimii peste 25 de ani", a fost mesajul postat de Simona Halep pe rețelele de socializare.

Turneele ATP 500 de la Viena și Basel se văd în săptămâna 24-30 octombrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: