Stil de viață

Cum să ții postul fără să te îmbolnăvești

Miercuri, 14 noiembrie, este prima zi din postul Crăciunului, un post despre care credincioșii spun că este unul blând, având multe zile de dezlegare la pește și untdelemn. Postul înseamnă o înfrânare de la mâncare, alcool și tutun, dar și o perioadă de smerenie și de făcut fapte bune.

În post nu este bine pentru organism să înlocuim produsele de origine animală cu cârnăciori de soia, salam de soia, pateu vegetal sau alte alimente industriale din aceeași gamă. Cine nu se poate abține de la consumul de carne, mai bine să nu o facă decât să mănânce tot felul de înlocuitori.

Trebuie să mâncăm multe legume, fructe de sezon, leguminoase (fasole, mazăre, năut, etc) pentru un aport de proteine vegetale suficient, nuci și alune ca să compensăm absența grăsimii și, bineînțeles, orez și mămăligă. Ar fi bine să mâncăm mai puține paste, cartofi și pâine pentru a evita îngrășarea.

Ar trebui evitate dulciurile de post care de obicei sunt făcute cu făină de migdale sau cantități mari de fructe oleaginoase, ceea ce aduce un aport exagerat de grăsimi.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: