Politică

Cum se cumpără voturi pentru Cîțu: „Promovăm câțiva oameni. Îi facem membri PNL de formă”

Co președintele AUR, George Simion, a postat luni seara, 4 octombrie, pe contul său de Youtube, o înregistrare audio. Liderul AUR susține că în înregistrare vorbește deputatul PNL, Cosmin Șandru, care a încercat să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să absenteze marți de la votul moțiunii, potrivit G4media.

George Simion a transmis că înregistrările au fost trimise la DNA. În înregistrare se aude cum deputatul PNL îi spune celui de la AUR: „Promovăm câțiva oameni, unde vrei tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate”.

Ciprian Titi Stoica răspunde că nu vrea și îi spune parlamentarului PNL că s-a întors din Anglia, unde câștiga mult, și că ”este sătul de ce se întâmplă și nu se mai poate continua așa”.

Contactat de Antena 3, deputatul PNL, Cosmin Șandru a declarat că n-a sunat pe nimeni.

 


În momentul în care i s-a transmis că a fost înregistrat, liberalul a spus că s-a întâlnit cu deputatul AUR săptămâna trecută.

„Să nu fie extras din context. Dacă e înregistrarea cap coadă nu am nici un fel de emoție”, a spus parlamentarul PNL.

  

„Oare câți oameni au fost făcuți peste noapte membrii PNl de formă?”
 

Economistul Cristian Păun, profesor la ASE și apropiat al lui Ludovic Orban, a comentat pe pagina sa de Facebook acest episod.

„Oare câți oameni au fost făcuți peste noapte membrii PNl de formă, au votat pentru conducerile filialelor și au fost, apoi, puși prin deconcentrate? De unde și cu acordul cui avea samsarul acesta posturi în deconcentrate contra votului la moțiune? Cine i-a spus că are mână liberă să facă așa ceva? Vom obține vreodată răspunsuri la întrebările astea?

De când a început campania pentru conducerea PNL, în toate deconcentratele s-au anulat brusc procedurile de aplicare a OUG 109 pe motive puerile și s-a revenit la numirile politice pe 4 luni. Eventual cu reluarea procedurilor ulterior cu oamenii care trebuie. Nu mai vorbesc de numirile dubioase din deconcentrate din ultimele luni, fără concurs și fără nicio transparență. Evident, mulți fiind oameni complet lipsiți de competențele și experiența necesară. Iată de ce!

Așa cum spuneam încă din 2016, când a apărut OUG 109, managementul “privat” la companiile de stat este o imposibilitate logică. Mereu politicianul, mai ales cel slab, va corupe mecanismul și își va numi ciracii acolo, ratând reformele.

Pentru astea și pentru multe altele, pot spune răspicat, fără să greșesc: Florin a fost printre cei mai slabi prim-miniștri pe care i-am avut. Intră cu brio în galeria lor. O dezamăgire totală, pentru mine personal!”, a scris acesta.

Vizualizări: 60

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: