Stil de viață

Dacă el poate, noi de ce nu putem?!

Vasile Postolachi e profesor de religie în Rădăuţi-Prut. Când n-a avut bani să-și ducă elevii în excursie, a luat un împrumut ca să organizeze totul și a muncit trei luni în Spania, ca șofer, tot pentru a strânge bani pentru elevi, ca să-i ajute să nu abandoneze școala.
 
  
Să faci Rai din ce ai - e lecţia unui profesor de religie dintr-un mic sat din Botoşani, la graniţa cu Republica Moldova. Împarte măşti, donează cărţi şi vrea să le cumpere elevilor tablete. Nu l-a oprit nici pandemia, când a luat coronavirus. Nu l-a oprit nici lipsa banilor şi a demonstrat că binele se poate face şi pe credit, aşa că s-a împrumutat la bancă, tot pentru elevi.Vasile Postolachi este subiectul unui nou episod din campania Alege Ţara de Fapte, inițiată de Observator.

„Cel mai mare vis al meu a fost să văd satul meu de dincolo de Prut“, mărturisește Vasile Postolachi. În satul lui – Rădăuți-Prut din Botoșani a copilărit și a ales să rămână toată viața, convins că poate face diferența în comunitate. A început să predea binele de la catedră.

Când n-a avut bani să-și ducă elevii în excursie, i-a învățat că binele se poate face… și pe credit. A luat un împrumut ca să organizeze totul: „O excursie care să unească elevi din nordul Bucovinei, nordul Moldovei şi Basarabia“.A lucrat trei luni în Spania ca șofer tot pentru ai face pe copii să nu abandoneze școala. Un profesor din fundul Moldovei ne demonstrează că omenia, bunătatea și dedicația nu au culoare politică. Și dacă un simplu om dintr-un sătuc moldovean poate să facă ceva pentru comunitatea în care trăiește ne putem întreba de ce Guvernul,de la înălțimea erarhiei sae nu poate?!

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: