Administrație

Dacă nu suntem cuminți iar vom avea parte de restricții severe

Ministrul Sănătății a avertizat că regulile nu sunt respectate de o parte de agenții economici și o parte din populație. El a precizat că va urma o evaluare și în funcție de evoluția zilelor următoare se pot impune noi decizii de introducere a restricțiilor.

Dar dacă evoluția este favorabilă autoritățile vor introduce noi măsuri de relaxare. Nelu Tătaru e de părere că numărul cazurilor va crește, dar nu abrupt. Totodată, ministrul speră ca acest weekend să fi fost o răbufnire a celor două luni de stare de urgență.

„Am observat începând de pe 15 mai o confundare a măsurilor de relaxare cu relaxarea totală. Dacă am relaxat anumite domenii, am făcut-o tocmai considerând că aceste domenii ar putea fi cu cele mai puține repercusiuni.

Suntem într-un moment în care am văzut că în aceste două zile, atât o parte din agenții economici cât și o parte din populație au uitat să urmărească și acele reguli de funcționare și desfășurare a activității lor.

Reamintesc precauțiile și regulile trebuie să rămână de bază. Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluția. Dacă această evoluție e nefavorabilă vom reinterveni și vom impune restricții. Dacă e favorabilă atunci putem să ne gândim și la alte relaxări.

Dar umărind primele două zile, nu neapărat e o îngrijorare, dar precauțiile sunt maxime. Trebuie să ne gândim săptămâna viitoare dacă răspunsul este negativ sau pozitiv după aceste 2-3 zile”, a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: