Comunitate

Dăncilă amână iar spitalele regionale

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în acest exerciţiu bugetar nu au mai rămas bani suficienţi pentru construirea celor trei spitale regionale şi că banii alocaţi au fost cheltuiţi pe documentaţie, dar că a propus ca sumele necesare să fie accesate pe următorul exerciţiu bugetar.

Viorica Dăncilă a declarat, marţi seara, la România TV, că a avut o discuţie, pe acest subiect, cu comisarul European Corina Creţu.

"Am avut o discuţie cu doamna comisar european Corina Creţu, la Guvern, legată de cele trei spitale regionale, pentru mine ca premier, pentru Guvernul României era foarte important să avem cele trei spitale. Pentru cele trei spitale a fost alocată suma de 150 milioane euro. Toată documentaţia a fost 130 milioane de euro. Un spital este evaluat la 460 milioane euro. Trei spitale se duceau la un miliard şi ceva de euro. Statul român nu îşi permite. Atât au costat. Am vorbit cu doamna Corina Creţu ca din suma rămasă să facem studii de fezabilitate, documentaţia şi în următoarea proiecţie bugetară să accesăm cele 460 milioane de euro”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a menţionat că se poartă discuţii ca unele spitale să fie construite în parteneriate.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: