Politică

Dăncilă l-a lăsat pe Tăriceanu fără vizita programată în Maroc

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anulat vizita pe care urma să o efectueze în Maroc, țară arabă din nordul Africii de religie predominant musulmană, după ce premierul Dăncilă a anunțat duminică, la Washington, că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. Potrivit surselor G4Media.ro, partea marocană ar fi transmis prin canale diplomatice că nu este disponibilă pentru întâlniri și că motivul real ar fi anunțul premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei.

”Vizita oficială a președintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părții marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord”, se arată într-un comunicat al Senatului.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a criticat-o, luni, pe premierul Viorica Dăncilă, pe care a acuzat-o că este responsabilă de anularea vizitei în România a regelui Iordaniei, Abdulah al II-lea, care s-a simțit personal jignit de declarațiile acesteia privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: