Social-media

Dăncilă la Bruxelles, gâza care fâlfâie feciorelnic din pleoape

Jurnalistul Dan Alexe a arătat într-o postare pe facebook cam ce a înțeles premierul Viorica Dăncilă din discuția cu Juncker.

Postarea lui Dan Alexa:

Viorica Dăncila a spus azi la Bruxelles, într-un interviu cu echipa Antenei 3, că Jean-Claude Juncker ar fi asigurat-o că până la finalul mandatului său, adică anul viitor, va fi ridicat mecanismul de supraveghere a justiției MCV și că ”România nu va mai avea această măsură discriminatorie”.

Viorica arată iarăși că habar n-ar despre ce vorbește. Ea crede că la Bruxelles e un sistem feudal, unde Juncker îi ”dă asigurări”, după care ”se ține de cuvânt”.

Comisia Europeană este executivul, Viorico, adică execută ce îi spun capitalele. Juncker poate să-ți promită orice, chiar ținându-te de mână, însă decizia de a ridica mecanismul MCV e luată de cele 27 de țări membre. Tot la Merkel, de care ți-e frică, și la Macron, la care nu poți să te uiți, ajungi până la urmă.

Dar ea, săraca, o ține cu: ”Juncker m-a asigurat”. Într-un scenariu dement, e posibil chiar ca Juncker, care are un umor răutăcios sub masca lui impasibilă și care se va retrage din politică, să-i fi promis aiureli, urmărind, cu curiozitate de entomolog, cum gâza fâlfâie feciorelnic din pleoape, convinsă că Juncker ”o să rezolve”, că doar e ”gentleman”.

Vizualizări: 49

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: