Justiție

Dat afara abuziv de Olguta Vasilescu si Dancila, Gelu Duminica anunță ca a câstigat procesul

 Sociologul Gelu Duminica anunță că a câștigat procesul intentat Guvernului după ce fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, l-a dat afara din Consiliul Economic si Social. El ar trebui sa fie repus in functie.

Duminica spune ca atat el cat si alti 12 membri au fost dati afara pentru ca Olguta Vasilescu a fost extrem de deranjata ca nu au avut un comportament slugarnic fata de ea.

 „Acum vreo 2 ani, la propunerea ministrei muncii Lia Olguta Vasilescu, prim-ministra Viorica Dancila a decis inlocuirea reprezentatilor societatii civile din Consiliul Economic si Social. Fara argumente, fara evaluare, fara nimic. De vina a fost faptul ca unii dintre noi puneam intrebari incomode ministrilor care veneau sa sustina nu stiu ce masura si ieseam in public amendand aberatiile propuse prin politicile promovate de guvernul in functie. Dupa ca ni s-a transmis ‘sa ne calmam si sa ne vedem de treaba’ (adica sa multumim cu indemnizatia pe care o primeam) si noi nu am facut-o (considerand ca de banii aia chiar trebuie sa ne facem treaba), peste noapte am fost inlocuiti cu alte organizatii care erau in relatii mult mai bune cu LOV. Tot peste noapte, munca din CES a (re)devenit invizibila pentru spatiul public si totul a fost mai pe placul guvernantilor.

La indemnul lui Bogdan, cinci dintre noi (13 membri am fost inlocuiti) am dat in judecata Guvernul, considerand ca decizia acestuia este ilegala.

Dupa 2 ani de lupta in instanta, astazi judecatorul ne-a dat dreptate 100%, obligand prim-ministrul sa ne repuna in functie.

Decizia de astazi, chiar daca nu este definitiva si irevocabila, este o mare victorie a societatii civile care primeste certitudinea juridica ca doar ea isi poate revoca reprezentatii din CES. In plus, este o palma data peste botul politicienilor care considera ca un for de dialog social trebuie sa fie unul obedient si tacut.

In momentul demiterii noastre din CES, PNL a atacat dur PSD pentru ingerinta in CES si modul in care ne-a redus la tacere. Atunci PNL spunea ceea ce a spus si judecatorul in decizia publicata astazi, si anume ca guvernul Dancila a comis o ilegalitate majora. Astazi, ei sunt cei care pot ataca decizia judecatorului in termen de 15 zile. Pentru mine, actiunea lor viitoare va dovedi daca acum, cand sunt la guvernare, mai cred ca in ceea ce spuneau atunci”, a anuntat Gelu Duminica.

Vizualizări: 3,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: