Stil de viață

De ce nu mănâncă Regele Charles "foie gras"

Regele Charles al III-lea nu ia niciodată prânzul. Suveranul mănâncă mai târziu micul dejun și apoi lucrează.

În jurul orei 13:00, el ia o pauză, dar nu pentru a mânca, ci pentru a face o plimbare. Potrivit lui Gordon Rayner, fost corespondent al Casei Regale, Regele Charles al III-lea consideră prânzul ”un lux” care îi răpește din timpul alocat muncii.

Dacă Regina Elisabeta a II-a nu mânca niciodată usturoi, ingredient interzis în meniurile familiei regale britanice, alimentul de pe ”lista neagră” a noului rege este ficatul de rață sau de gâscă. Astfel, celebrul foie gras nu se va afla în meniul său.

Deși în toată lumea ficatul de rață este considerat o delicatesă, a fost interzis de Charles încă de când era prinț, acum 14 ani. Decizia a fost salutată de organizațiile pentru protecția animalelor care susțin că păsările sunt torturate și îndopate cu forța pentru obținerea acestui aliment.

Darren McGrady, fostul chef al familiei regale, a dezvăluit că regelui îi plac foarte mult ciupercile de pădure și ”carnea organică de miel”.

În timpul vizitelor sale în România, Charles s-a delectat cu preparate săsești. La Viscri a savurat mâncăruri simple, de la ciorbe și tocănițe la deserturi făcute în casă.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: