Externe

De ce nu sunt detectate dronele rusești

Primele două drone descoperite pe teritoriul românesc nu au explodat și nu transportau explozibil și nici substanțe chimice sau biologice, arată primele analize făcute de armata română, au declarat surse oficiale.

Nu a fost detectat explozibil nici pe fragmentele din primele două drone și nici în locurile în care acestea au fost descoperite. Nu au fost găsite nici alte elemente de natură nucleară, biologică sau chimică, au precizat aceleași surse.

Nu sunt elemente care să trimită la ideea că a fost un atac intenționat asupra României. În spațiul nostru aerian nu au fost zboruri neautorizate sau violări ale spațiului aerian, au mai spus sursele citate.

Niciuna dintre cele trei drone (ultima descoperită miercuri) ale căror rămășițe au fost găsite în deltă nu au fost detectate de sistemele radar ale României. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Constantin Spînu, a afirmat, miercuri, că dronele folosite de Federaţia Rusă sunt greu de reperat pe radare pentru că atacă la înălţimi mici şi foarte mici.


 
În urma expertizei se va stabili și felul în care fragmentele de drone au ajuns pe teritoriul României.

În atacul din noaptea de marți spre miercuri au fost utilizate 29 de drone lansate din Crimeea, iar Ucraina a transmis că a doborât 22, au precizat aceleași surse.

Armata română a sporit numărul de militari în Deltă, în zona frontierei cu Ucraina, pentru măsuri suplimentare, inclusiv subunități de intervenție care să poată acționa în cel mai scurt timp. Vor fi instalate mai multe puncte de observație și senzori tereștri și vor fi dislocate mai aproape de această zonă de capacități antiaeriene. Va crește și numărul patrulelor pe Dunăre cu flotila fluvială, au declarat sursele oficiale.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: