Comunitate

De duminică se reiau slujbele religioase în aer liber

Începând de duminică, 17 mai, se reiau slujbele în aer liber. Credincioșii sunt obligați să poarte mască de protecție și să păstreze distanța de un metru și jumătate față de ceilalți.

 
Conform oficialilor BOR, împărtășirea creștinilor se amână pentru o perioadă scurtă. Între timp se va termina consultarea cu toate bisericile ortodoxe și se va găsi altă soluție decât împărtășirea cu lingurițe de plastic. Astfel, duminică, 17 mai, la încheierea ceremoniei religioase, nimeni nu va fi împărtășit.

“Nu este nimic nou și nimic contrar teologiei liturgice a Bisericii, care are menirea să-l ghideze pe omul credincios printr-o lume reală, confruntată uneori cu crize grave, inclusiv medicale. În anumite contexte trebuie să trecem proba realismului creștin, care ne protejează de orice formă de abordare magică a „celor sfinte” si de punerea în conflict a credinței profunde cu rațiunea practică. Creștinismul autentic, hrănit din fidelitatea față de tradiția genuină a Evangheliei și față de cea filocalică, patristică, nu pune în conflict artificial credința și rațiunea, ci le cultivă cu discernământ”, au transmis oficialii Bisericii Ortodoxe Române, potrivit Digi24.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: