Social-media

De mâine se redeschid restaurantele în Bulgaria

În Bulgaria, începând de miercuri restaurantele, cafenelele și bistrourile vor putea deschide, însă doar dacă au terase și spații în aer liber, scrie Mediapool, potrivit Rador.

Noua normalitate din Bulgaria în condiții de Covid-19 arată că mesele în localuri trebuie să fie amplasate la o distanță de 2,5 metri una de alta. Cel mai important este că la masă vor putea să se așeze cel mult patru persoane. Sunt admise excepții doar pentru familii.

Personalul de servire trebuie să poarte măști de protecție, iar scaunele și mesele trebuie să fie curățate și dezinfectate după fiecare client. La intrarea în localuri trebuie să fie amplasate în locuri vizibile dispensere cu dezinfectant pentru clienți.

Marți, Ministerul Sănătății de la Sofia ar urma să prezinte măsuri de igienă mai amănunțite pentru localuri.

Sporturi cu distanțare
Ordinul ministrului Sănătății permite și practicarea sporturilor individuale în aer liber. Aici intră tenisul, călăria, atletismul, golful și altele. Condiția este să poată fi respectată distanța de cel puțin 2,5 metri între sportivi.

Se admite și frecventarea bazinelor de înot, dar nu este permisă funcționarea spațiilor comerciale ce țin de acestea.

Reprezentanții bazinelor de înot trebuie să măsoare temperatura tuturor vizitatorilor și să nu permită accesul celor care au febră. Tratarea și dezinfectarea apei din bazinul de înot trebuie realizată astfel încât să se asigure menținerea clorului liber rezidual la valori între 0,4-0,5mg/l. Tebuie să fie asigurate dispensere cu dezinfectant, săpun lichid, precum și prosoape de unică folosință pentru vizitatori, iar personalul să poarte măști de protecție pentru față și mănuși. Să se dezinfecteze după fiecare vizitator obiectele pe care acesta le-a folosit – umbrele, șezlonguri, scaune, garderobă etc. Distanța între șezlongurile a două umbrele în spațiile în aer liber din jurul piscinei să fie de cel puțin 4 metri, iar atunci când o umbrelă este folosită de mai mult de doi membri ai unei familii, de cel puțin 8 metri.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: