Externe

Decizie care afectează românii din Austria care au copii

Alocaţiile pentru copiii cetăţenilor europeni care lucrează în Austria au fost reduse, la de 1 ianuarie, la nivelul practicat în ţara de origine, în cazul în care copiii au rămas acasă, iar ministerele din România critică decizia.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a anunţat, sâmbătă, că tratează cu prioritate situaţia, iar Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) a reiterat îngrijorarea provocată de această decizie considerată discriminatorie.

"Românii din diaspora oricum suferă pentru că sunt departe de copii, de familii, de ţară. O lege precum cea intrată acum în vigoare în Austria nu face decât să le îngreuneze şi mai mult situaţia. Românii au acelaşi obligaţii ca cetăţenii din statele unde muncesc. Merită să aibă şi aceleaşi drepturi ca aceştia", a declarat ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Decizia privind reducerea alocaţiilor plătite de statul austriac cetăţenilor UE ai căror copii se află în statele de origine a fost adoptată de Parlamentul de la Viena la 24 octombrie 2018 şi a intrat în vigoare la începutul anului 2019.

Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: