Eveniment

Deși se redeschid pe 8 februarie școlile ar putea fi închise din nou dacă numărul internaților la ATI este peste 1500

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că decizia de deschidere a școlilor poate fi revizuită în cazul în care în secțiile de terapie intensivă crește numărul de pacienți. Rugat să indice o cifră, Voiculescu a spus 1.500.

 
Întrebat, joi seară, la TVR1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache, în ce condiții data de 8 februarie devine relativă, Voiculescu a răspuns: „Dacă va crește semnificativ în ATI – 1.500 – vom lua în calcul revizuirea deciziei”.

 

 
Ministrul a afirmat că nu a văzut „un impact extrem de negativ” al sărbătorilor, astfel că autoritățile au motive să creadă că „lucrurile pot fi ținute în frâu”.

„Prin distanțare câștigăm timp, războiul îl învingem prin vaccinare. Singură noastră speranță este vaccinul, dar acum avem niște limitări legate de numărul de vaccinuri sosite în țară. Capacitatea de vaccinare crește în fiecare zi, avem un grup care a pus pe picioare un proces care funcționează rezonabil”, a afirmat Voiculescu.

 
 
Întrebat, de asemenea, dacă nu ar fi cazul să fie bătute în cuie reguli și în școli, ministrul Sănătății a spus că în comunitate există „praguri foarte clare, scenarii”, care se vor regăsi și în școli.

La rândul său, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, într-o intervenție telefonică în aceeași emisiune, întrebat dacă își asumă ca școlile să devină, eventual, focare, a spus: „Nu am niciun motiv să nu iau în considerare opiniile specialiștilor, care au apreciat că riscul este gestionabil”.

Mai departe, Vlad Voiculescu a fost întrebat ce înseamnă „risc gestionabil” și a răspuns „Dacă avem cazuri, vom încerca să le descoperim din timp, să pregătim măsuri de testare, testele antigen au evoluat. Putem să le folosim și le vom folosi în școli”.


 

 
 

   

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: