Social-media

DIICOT verifică atacul informatic asupra site-ului G4Media

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate urmează să înainteze către DIICOT o sesizare privind atacul informatic de tip "Distributed Denial of Service" asupra unui site de ştiri, în perioada 7-8 septembrie, informează Biroul de presă al Poliţiei Române.

"Distributed Denial of Service este un tip de atac informatic, prin care atacatorul încearcă să facă imposibilă livrarea unui serviciu, prin împiedicarea accesului la respectivul serviciu. De regulă, aceste atacuri se realizează prin suprasolicitarea unui sistem informatic cu cereri de date, sistemul în cauză fiind în imposibilitatea de a livra serviciile pe care le oferea în mod normal", arată sursa citată.

Sesizarea urmează a fi înaintată către DIICOT - Structura Centrală, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de perturbarea funcţionării sistemelor informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat, joi, măsuri de urgenţă de la instituţiile responsabile, în urma atacului informatic semnalat de publicaţia online G4Media, se arată într-o informare a Guvernului.

"Guvernul ia toate măsurile necesare de a proteja libertatea de exprimare şi libertatea presei. Democraţia noastră depinde de funcţionarea presei independente şi trebuie să o protejăm. Orice atac la adresa presei vizează valorile de bază ale societăţii noastre", a declarat prim-ministrul Ciucă, citat în informarea Executivului.  

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: